2109316007 Ευρυτανίας 44, Αγ. Δημήτριος, Αττική info@manitas.gr
hero image

 

ΔΑ.ΜΟΝ. ΤΕΧΝΙΚΗ
Συστήματα Μονώσεων, Βιομηχανικά Δάπεδα Αττική


 

Μονώσεις υπογείων

Η μόνωση υπογείου είναι πάντα μια πολύ σοβαρή εργασία, που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την εφαρμογή της.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, που κατασκευάζουν ή ανακατασκευάζουν το σπίτι τους, όταν η οικοδομή φτάνει σε αυτό το σημείο το προσπερνάνε σχετικά πρόχειρα είτε παραλείποντας το συγκεκριμένο κομμάτι, είτε μονώνοντας το υπόγειο με μη εξειδικευμένα συνεργεία και υλικά.

 

Το αποτέλεσμα;

  • Υγρασία στους τοίχους
  • Φουσκώματα σοβάδων και χρωμάτων στους τοίχους
  • Χαμηλές θερμοκρασίες στο χώρο του υπογείου σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι
  • Κακή ποιότητα αέρα λόγω έλλειψης σωστής μόνωσης
  • Το έδαφος γενικότερα εκπέμπει ακτινοβολία (το γνωστό ραδόνιο, που ευθύνεται για την κακή υγεία των περισσοτέρων ανθρώπων που κατοικούσαν πολλά χρόνια σε υπόγεια κυρίως προηγούμενες δεκαετίες ’60 ’70 ’80).

 

Είδη μόνωσης  

Υπάρχουν διάφορα είδη μόνωσης, που μπορείτε να κάνετε για το υπόγειο σας - κυρίως κατά την φάση κατασκευής του κτιρίου. Υπάρχει η δυνατότητα μόνωσης και μετά την κατασκευή του κτιρίου, αλλά δεν είναι 100% σίγουρο το αποτέλεσμα και είναι σαφώς ακριβότερη λύση σε σχέση με αυτά που προσφέρει.

 

Τα είδη μόνωσης είναι τα εξής:
 

Τσιμεντοειδής επάλειψη

Αφαιρούμε όλα τα σαθρά στοιχεία που υπάρχουν στο σκυρόδεμα (μπετόν), όπως ξύλα, πρόκες, χαρτιά, σίδερα και άλλα υλικά. Ξεπλένουμε τις επιφάνειες από βρωμιές, σκόνες και λίπη.

Με ένα επισκευαστικό τσιμεντοειδές κονίαμα κλείνουμε όλα τα σημεία, που έχουν φωλιές ή τρύπες στο σκυρόδεμα και εξομαλύνουμε τυχόν μεγάλες ανωμαλίες.

Στις γωνίες - οριζόντιες ή κάθετες - κατασκευάζουμε με το ίδιο υλικό λούκια.

Στην συνέχεια - και ανάλογα την επιφάνεια και το υλικό - εφαρμόζουμε σταυρωτά 2-3 χέρια τσιμεντοειδούς επαλειφόμενου υλικού.

Αυτοκόλλητη ασφαλτική μεμβράνη

Αφαιρούμε όλα τα σαθρά στοιχεία που υπάρχουν στο σκυρόδεμα (μπετόν), όπως ξύλα, πρόκες, χαρτιά, σίδερα και άλλα υλικά.

Ξεπλένουμε τις επιφάνειες από βρωμιές, σκόνες και λίπη.

Με ένα επισκευαστικό τσιμεντοειδές κονίαμα κλείνουμε όλα τα σημεία, που έχουν φωλιές ή τρύπες στο σκυρόδεμα και εξομαλύνουμε τυχόν μεγάλες ανωμαλίες.

Στις γωνίες - οριζόντιες ή κάθετες - κατασκευάζουμε με το ίδιο υλικό λούκια.

Εφαρμόζουμε σε όλη την επιφάνεια το ασφαλτικό γαλάκτωμα, που λειτουργεί ως αστάρι προετοιμασίας της επιφάνειας.

Στη συνέχεια - και ενώ έχει στεγνώσει το ασφαλτικό γαλάκτωμα - εφαρμόζουμε την αυτοκόλλητη μεμβράνη κάθετα στα τοιχία, προσέχοντας να έχουν τουλάχιστον 10 εκατοστά επικάλυψη τα φύλλα μεταξύ τους.

Σημειώστε πως μπορείτε να επιλέξετε και ειδικές αυτοκόλλητες μεμβράνες, που ανακόπτουν την ακτινοβολία του εδάφους (δηλαδή το ραδόνιο).